ПОЛИТИКИ И УСЛОВИЯ

 

 1. ОБЩИ УСЛОВИЯ

 

1.1. АНИМА е мобилно приложение, което предлага аудио ментални упражнения за трениране в спокойствие и емоционален самоконтрол. Приложението не е здравно или медицинско изделие и упражненията не трябва да се възприемат като медицински съвет или лечение.

 

1.2. Въпреки че има доказателства, че медитацията може да помогне за превенция и справяне с широк спектър от условия, ситуации и психосоматични разстройства, АНИМА не предявява претенцията или декларацията, че предоставяните от приложението упражнения може да имат терапевтична полза при хора, които страдат от психично заболяване или разстройство. Хората със съществуващи психични заболявания или разстройства (тревожност, депресия или др.) е желателно да се консултират със своите лекуващи лекари и/или доставчици на здравни услуги, преди да започнат да използват приложението.

 

1.3. Не използвайте апликацията, докато шофирате, докато работите с машини или докато изпълнявате други задачи, които изискват Вашето пълно внимание и концентрация. Единствено Вие сте отговорни за използването на приложението.

 

1.4. Трябва да сте навършили 18 години или да сте пълнолетен гражданин на Република България, за да имате право да се регистрирате като потребител на приложението АНИМА. Лица под 18-годишна възраст могат да използват приложението само с участието и съгласието на родител или законен настойник.

 

1.5. С използването на продуктите, които приложението АНИМА предлага, Вие потвърждавате съгласие за обработка и съхранение на Вашата лична информация, съгласно условията, описани в раздел “Политика за поверителност”. АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД ще вземе мерки, изисквани за изпълнение на приложимото законодателство по отношение на преноса, съхранението и използването на предоставените от Вас лични данни.

 

1.6. Моля, проверете дали данните, които сте предоставили за регистрация в приложението и за закупуване на аудио упражнения, са коректни, преди да се възползвате от безплатното съдържание на апликацията или преди да закупите аудио- упражнения от апликацията. Ако смятате, че има грешка, моля да ни информирате за необходимите промени в писмена форма на електронна поща: admin@animabulgaria.com. Приемат се за валидни само заявления, отправени в писмена форма от потребителя.

 

1.7. АНИМА си запазва правото да променя или актуализира настоящите Условия по всяко време и да уведомява потребителите, като публикува променени или актуализирани Условия в този раздел. Всички промени и актуализации ще влязат в сила веднага след публикуването им. Постоянното използване на апликацията и нейното съдържание от Ваша страна означава, че сте съгласни да спазвате променените Условия.

 

При определени обстоятелства можем да Ви уведомим за промени или актуализации на нашите Условия чрез изскачащи нотификации, известия в приложението или на електронната Ви поща.

 

1.8. АНИМА си запазва правото да променя абонаментните си планове или да коригира ценообразуването за услугата или компоненти от нея по какъвто и да е начин и по всяко време, по собствена преценка. Освен ако изрично не е предвидено друго в настоящите Условия, всички промени в цената или промени в абонаментния Ви план влизат в сила след обявяване на промените и след изтичане на вече заплатения от Вас абонаментен план.

 

 1. УСЛОВИЯ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И АБОНАМЕНТ

 

2.1 Регистрация и членство

 

2.1.1. Можете да се регистрирате като потребител на приложението АНИМА безплатно. За да се регистрирате, трябва да въведете своя електронен адрес или да се регистрирате с фейсбук профила си. Вие носите отговорност за поверителността на Вашите акаунт и парола и за ограничаване на достъпа до Вашето устройство. Вие сте отговорни за актуализирането на Вашата информация за потребителя.

 

2.1.2 Всеки регистриран потребител притежава членство за достъп до приложението АНИМА. Безплатното съдържание, което приложението предоставя, е свободно за достъп от всеки регистриран член на приложението.

 

2.1.3. Използването на безплатното съдържание и платените аудио упражнения от нерегистрирани потребители е забранено. 

 

2.1.4. Публикуване на съдържанието на апликацията или част/и от него в социални мрежи, медии, сайтове, лични профили или др. информационни канали, без изричното съгласие на АНИМА, е абсолютно забранено и подлежи на санкция, съгласно действащите закони на Република България и ЕС.

 

2.1.5. Членството и абонаментът за АНИМА не могат да се прехвърлят и следователно не могат да бъдат продавани, обменяни или прехвърляни по какъвто и да е начин.

 

2.2 Абонамент

 

АНИМА предлага следните варианти за достъп до съдържанието на мобилното приложение:

 

2.2.1. Безплатен достъп за всички регистрирани потребители до част от

съдържанието на приложението.

 

2.2.2. Платен абонамент – абонаментна такса, която дава достъп до цялото съдържание на АНИМА. Ще имате достъп до съдържанието на апликацията, докато абонаментът Ви е активен и съществува. Може да имате достъп до безплатен пробен период на абонаментната програма, в съответствие с определени промоционални оферти.

 

2.2.3. От момента, в който окончателно потвърдите избора на желания от Вас платен абонамент, се счита, че между Вас като абонат на апликацията и АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД възникват договорни отношения.

 

2.2.4. При заплащане от Вас на избрания платен абонамент Вие декларирате, че използваната кредитна или дебитна карта принадлежи лично на Вас, както и че същата не е предоставена за ползване, съхранение или държане на трети лица. Ако сте предоставили своята кредитна или дебитна карта на трето лице, Вие декларирате, че сте запознати с извършеното плащане, то е извършено с Ваше съгласие и Вие го потвърждавате.

 

2.2.5. В качеството си на потребител на платената абонаментна услуга Вие имате безусловното право да се откажете от сключения договор в 14-дневен срок от сключването му. Ако упражните правото си на отказ от сключения договор, Вие следва да се обърнете към Apple iTunes Store по начина, посочен в Общите условия на Apple iTunes Store, за да получите пълно възстановяване на заплатената от Вас сума. В случай че отправите искането си за отказ от договора директно към АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД, то АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД ще дължи възстановяването единственото на сумата, получена от АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД, като в този случай АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД си запазва правото да направи необходимите удръжки, преди да възстанови заплатената от Вас сума.

 

2.2.6. АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД си запазва правото да откаже искане за възстановяване на заплатена сума, в случай че същото е отправено след изтичане на 14-дневния срок, описан в т. 2.2.5.

 

2.2.7. АНИМА предлага опции за месечен, тримесечен и годишен абонамент.

Абонамент се заплаща еднократно в началото на периода на ползване. Вие потвърждавате и приемате, че ще се таксува същата кредитна/дебитна карта, която е използвана за първоначалната абонаментна такса, в размер на текущата месечна абонаментна такса към момента на подновяване. Месечните абонаментни такси за подновяване ще продължават да се таксуват по определения от Вас начин на плащане автоматично, докато бъдат отменени от Вас. В тези случаи абонаментът Ви се трансформира в безсрочен, като имате право да откажете подновяването по описания в т. 3.2 начин.

 

2.3. Вие сте отговорни да уведомите АНИМА за всички промени в метода на плащане, който сте предоставили за закупуване на абонамент за приложението АНИМА.

 

2.4. АНИМА и доставчикът на платежни услуги от трета страна могат да получават и прилагат актуализирана информация за кредитната Ви карта от издателя на Вашата кредитна карта, за да се предотврати прекъсването на абонамента Ви, поради остаряла или невалидна карта. Издателят на Вашата кредитна карта може да ви даде правото да се откажете от услугата за актуализиране. Ако желаете да направите това, моля свържете се с издателя на банковата Ви карта.

 

2.5. Цените за абонамент и достъп до платено съдържание на АНИМА са в български лева и включват ДДС, освен ако не е посочено друго. Вие се съгласявате да не ни държите отговорни за банковите разходи, направени поради плащания по сметката Ви.

 

 1. ОТКАЗ ОТ УСЛУГАТА

 

3.1. Трябва да анулирате абонамента си, в случай че искате да се откажете да ползвате платеното съдържание на апликацията, за да избегнете фактурирането на абонаментната такса за следващия месец.

 

3.2. Можете да анулирате избрания от Вас абонаментен план по всяко време, но не по-късно от 24 часа преди изтичане на текущия абонаментен период.

 

За тази цел изберете Управление на абонаментите за приложения в настройките на вашия iTunes акаунт и изберете абонамента, който искате да промените или анулирате.

 

Моля, обърнете внимание, че при закупуване на абонамент за нашето iPhone приложение чрез Apple iTunes Store, продажбата е окончателна и не подлежи на възстановяване от страна на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД. Вашата покупка ще бъде предмет на приложимата политика на Apple за плащане, която може също да не предвижда възстановяване.

 

3.3. АНИМА има право да преустанови или прекрати използването на приложението и неговото съдържание от потребители, които са действали в резултат на измама или нарушение на задължение по настоящите Политики  и Условия. Такова прекратяване или спиране може да бъде незабавно и без предизвестие. Нарушение на тези Политики и Условия включва без ограничение, неоторизираното копиране или изтегляне на аудио или видео съдържание от приложението.

 

3.4. Моля, имайте предвид, че ако Apple iTunes Store не успее да дебитира избрания от Вас метод за плащане, договорът Ви може да бъде едностранно прекратен, като в този случай достъпът Ви до платеното съдържание в приложението ще бъде преустановен.

 

 1. АВТОРСКИ ПРАВА

 

4.1. Апликацията АНИМА, включително съдържанието, логото и търговската марка са изключителна собственост на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД, с адрес: гр. Пловдив, ул. Тодор Бурмов 10. АНИМА има право да защити правата си за запазена марка, съгласно законодателството на Република България и ЕС. 

 

4.2 Регистрацията в приложението , както и закупуването на абонамент за достъп до съдържание на апликацията не ви дава лиценз или право да публикувате, възпроизвеждате, разпространявате, излъчвате по безжичен път, да съобщавате на публиката, да използвате, променяте, премахвате или копирате платеното и безплатното съдържание на апликацията.

 

4.3. Със закупуването на платено съдържание от приложението АНИМА, Вие се съгласявате, че нямате право да препродавате, публично да разпространявате или да публикувате в социални профили, Интернет сайтове, медии или други информационни канали безплатно и платено съдържание или част от съдържанието, закупено чрез приложението АНИМА и собственост на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД, с адрес: гр. Пловдив, ул. Тодор Бурмов 10.

 

Не можете да предоставяте продуктите на обществеността. Съдържанието, което е достъпно (изцяло или частично), е собственост на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД, с адрес: гр. Пловдив, ул. Тодор Бурмов 10, или на неговите лицензодатели и използването му трябва да бъде в съответствие с настоящите Политики и Условия.

 

4.4. Нямате право на достъп до АНИМА и съдържанието на приложението по

неоторизиран начин.

 

4.5. Вие се съгласявате да не качвате, публикувате, изпращате по имейл или по друг начин материали, които съдържат софтуерни вируси или друг компютърен код, файлове или програми, предназначени да прекъсват, увреждат, повреждат, унищожават или ограничават функционалността на компютърен софтуер, хардуер или оборудване, свързани пряко или непряко с продукта АНИМА. Вие се съгласявате да не се намесвате в сървърите или мрежите, които са свързани с продукта АНИМА.

 

4.6. Съдържанието на апликацията АНИМА не е предназначено за търговска употреба от страна на потребител или страна, различна от собственика на приложението АНИМА. Търговските реклами и други форми на използване на съдържание от АНИМА за търговски цели, могат да бъдат премахнати от нас без предизвестие и може да доведат до прекратяване на привилегиите.

 

Съдържанието или части от съдържанието на АНИМА не могат да бъдат копирани или разпространявани, нито преиздавани или популяризирани по какъвто и да е начин, без нашето предварително съгласие.

 

4.7. Всяко неоторизирано използване или нарушаване на настоящите Политики и Условия незабавно и автоматично прекратява правото Ви да използвате приложението АНИМА.

 

 1. ТЕХНИЧЕСКА ИЗПРАВНОСТ

 

5.1. Въпреки че се стремим да Ви предложим възможно най-доброто обслужване, ние не гарантираме, че продуктът АНИМА ще отговори на Вашите изисквания.

 

Ако в процеса на използване на приложението възникне някаква неизправност, докладвайте ни на електронна поща: admin@animabulgaria.com 

 

5.2 Вашият достъп до апликацията може понякога да бъде ограничен, за да позволи поддръжка или въвеждане на нови функционалности или съдържание в приложението.

 

5.3. АНИМА не носи отговорност за:

 

5.3.1. Неправилно функциониране на Вашето устройство по време на процеса на регистрация или по време на използване на приложението, на приключване на абонамента или по време на предаването на данни и/или за неправилно или прекалено бавно предаване на данни от интернет доставчика Ви.

 

5.3.2. Всякакви загуби или щети, причинени от вируси или друг злонамерен софтуер, които могат да заразят Вашето устройство, компютърно оборудване, софтуер, данни или друго имущество, причинени от достъпа, използването или изтеглянето от апликацията или от имейл или прикачени файлове, получени от нас.

 

 1. РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

 

Всички спорове, произтичащи от или във връзка с настоящите Политики и Условия или от използването на приложението АНИМА, които не могат да бъдат разрешени неофициално, ще бъдат решени чрез прилагане на законодателството на Република България и ЕС.

 

 1. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ 

 

АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД обработва личните данни, които получава при оперирането на интернет страница https://animabulgaria.com и мобилното приложение АНИМА, в съответствие с разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”) и свързаната правна уредба, включително Закона за защита на личните данни. 

 

7.1. КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ

 

„Лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни“). Физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;

 

7.2. КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ ОБРАБОТВАМЕ

 

Общи лични данни:

 

Имена,електронна поща, дата на раждане, IP адрес, данни от “бисквитки”, банкова и друга информация, необходима при извършването на плащания.

 

Специални категории данни:

 

Данни относно Вашето емоционално състояние, които Вие ни предоставяте, използвайки мобилното приложение АНИМА.

 

7.3. ЗА КАКВИ ЦЕЛИ ПОЛУЧАВАМЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 

Целите, за които АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД обработва личните данни, са:

 

 • Дейности по управление на електронния ни магазин;

 

 • Изпълнение на направена поръчка/и от електронния магазин на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД, на основание сключването на договор;

 

 1. Поддръжка на определени функционалности на предлаганите услуги;

 

  • Рекламата на стоки и услуги на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД;

 

  • Ползването на „бисквитки”;

 

 1. Използваме лична информация, защото тя ни помага в разработването, доставката и усъвършенстването на продуктите, услугите, съдържанието и рекламата ни;

 

 1. Възможно е периодично да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения като известия относно покупките Ви и промени в правилата, условията и различните ни политики;

 

 1. Възможно е и да използваме личната Ви информация за вътрешни цели като проверки, анализ на данни и проучвания за усъвършенстването на продуктите, услугите и комуникацията с клиентите на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД;

 

 1. Ако участвате в събития, лотария, конкурс или промоция, е възможно да използваме предоставената от Вас информация, за да администрираме тези програми.

 

7.4. НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ОБРАБОТВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 

Обработването на личните данни се основава на съгласие на субекта на лични данни, съобразно разпоредбата на чл. 6, параграф 1, буква а) от Регламент (ЕС) 2016/679, а именно – субектът на данните е дал съгласие за обработване на данните му за изрично посочените цели. Обработването е необходимо и за изпълнение на предлаганата услуга, съгласно чл. 6, параграф 1, буква б).

 

Когато ползвате нашия сайт https://animabulgaria.com, ние обработваме данните, от “бисквитките”, на основание на Вашето съгласие.

 

С цел осигуряване сигурността на сайта https://animabulgaria.com, ние използваме задължителните бисквитки на основание защита на наш легитимен интерес.

 

При запитване, направено по е-мейл или чрез контактната ни форма на сайта (име, е-мейл, телефон) или когато ни се обаждате на телефоните ни за контакт, ние обработваме предоставените от Вас лични данни с цел отговор на Вашите въпроси на основание преддоговорно отношение.

 

7.5.  НА КОГО РАЗКРИВАМЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 

В дадени случаи АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД може да разкрива лични данни пред наши партньори, които работят за нас, предоставят продукти и услуги, свързани с дейността на Дружеството или помагат на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване продуктите, услугите и рекламата ни – тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели.

 

Когато законът изисква това от нас, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене – АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД може да разкрие личните Ви данни пред трети лица. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

 

Данните, които предоставяте на АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД за Вашето емоционално състояние, не се предоставят на трети лица.

 

7.6. ТРАНСФЕР В ТРЕТИ СТРАНИ

 

АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД  не прехвърля данните Ви в трети страни извън ЕС като правило. В отделни случаи е възможно данните Ви да бъдат прехвърлени в трети страни за изпълнение  на договор между АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД и дружество, действащо като изпълнител за определени услуги. В тези случаи АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД гарантира този трансфер да бъде извършен при пълно съответствие с нивото на защита на лични данни, което се предоставя с Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”).

 

7.7. В КАКЪВ СРОК СЪХРАНЯВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

 

Според различното основание, въз основа на което обработваме личните данни, съхраняваме получените данни, както следва:

 

 • Личните данни, предоставени от Вас с цел предоставяне на услуга, се съхраняват за срок от 5 години след изтичане на давностния срок за погасяване на задължението, с което са свързани;

 

 • Личните данни от фактура или плащане съхраняваме, спазвайки наше  задължение по закон за срок от 10 години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ периода, за който се отнасят;

 

 • За лични данни, които обработваме на основание дадено от Вас съгласие – до момента на оттегляне на съгласието, като в срок до 2 месеца тези данни ще бъдат и изтрити.

 

7.8. КАКВИ МЕРКИ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ ПРЕДПРИЕМАМЕ

 

Въвеждане както към момента на определянето на средствата за обработване, така и към момента на самото обработване, на подходящи технически и организационни мерки, които са разработени с оглед на ефективното прилагане на принципите за защита на данните (като свеждане на данните до минимум и интегриране на необходимите гаранции в процеса на обработване, както и въвеждане на подходящи технически и организационни мерки, за да се гарантира, че по подразбиране се обработват само лични данни, които са необходими за всяка конкретна цел на обработването).

 

7.9. КАКВИ СА ВАШИТЕ ПРАВА

 

Във връзка със събирането и обработването на личните данни, Вие имате следните права:

 

 • Имате право да поискате копие от Вашите лични данни  и право на достъп по всяко време до личните си данни;

 

 • Имате право да прехвърлите личните си данни на друг администратор на лични данни, без да бъдете възпрепятствани от наша страна;

 

 • Имате право да поискате да коригираме без ненужно забавяне неточните Ви лични данни, както и данните, които не са вече актуални. За целите на коригиране или допълване на личните Ви данни трябва да подадете отделна декларация, в която да посочите актуални лични данни;

 

 • Имате право да поискате личните Ви данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от следните основания: 

 

1/ личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани;

 

2/ когато сте оттеглили своето съгласие; 

 

3/ когато сте възразили срещу обработването или обработването е незаконосъобразно;

 

4/ когато личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо администратора;

 

5/ когато личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

 

 • Личните Ви данни може да не бъдат изтрити само по някоя от следните причини:

 

1/ Упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;

 

2/ За спазване на правно задължение от администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес, или при упражняването на официални правомощия, които са предоставени на администратора;

 

3/ По причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;

 

4/ За установяването, упражняването или защитата на правни претенции;

 

5/ За архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането на целите на това обработване.

 

 • Имате право да поискате администраторът на личните Ви данни  да ограничи обработването на личните Ви данни, като в този случай данните ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани; 

 

 • Имате право да оттеглите Вашето съгласие за обработване на личните Ви данни по всяко време с отделна молба, депозирана пред нас;

 

 • Имате право на възражение срещу обработването на личните Ви данни, като компетентният за това орган е Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „“Проф. Цветан Лазаров” № 2 (www.cpdp.bg).

 

При нужда да използваме Вашите лични данни за нова цел, която не е обхваната от настоящите условия, ще Ви предоставим ново известие за защита на данните и когато и където е необходимо, ще изискаме Вашето предварително съгласие за новото обработване.

 

7.10. КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ, АКО ОТТЕГЛИТЕ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА

ОБРАБОТВАНЕ

 

Всеки субект на лични данни може да оттегли съгласието си за обработка на личните му данни по всяко време.

 

Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването преди оттеглянето.

 

Оттеглянето на съгласието, както и упражняването на другите права, може да стане чрез електронна форма на сайта https://animabulgaria.com 

 

Оттеглянето на съгласието за обработка на данните за целите, посочени по-горе, ще има за резултат това, че АНИМА ЦЕНТЪР ЕООД няма да може да Ви изпраща съобщения и свои издания с рекламна, маркетингова и търговска цел, както и да контактува с Вас по въпроси, свързани с клиентската програма по електронен път.

 

 1. ДАННИ ЗА КОНТАКТ

 

info@animabulgaria.com  support@animabulgaria.com 

 

Настоящите Политики и Условия са ефективни и валидни и са последно актуализирани на 01.08.2019